ITLS 02-04.10.2015.

Od 2. do 4. listopada održan je u Fužinama četvrti ovogodišnji napredni ITLS tečaj. Na tečaju su 7 međunarodnih ITLS instruktora i 4 instruktorska kandidata obučavali 24 polaznika zbrinjavanju ozlijeđenih osoba po smjernicama koje se primjenjuju u gotovo 100 država svijeta!
Na pauziTečaj je započeo u petak, 2. listopada s nekoliko predavanja, slijedile su radionice vještina (zbrinjavanje dišnog puta, pneumotoraksa, ozljeda ekstremiteta, upotreba BIG-a, korištenja sredstava za transport i imobilizaciju ozljeđenika, te radionica izvlačenja iz automobila).
Poslijepodne su započela radionice zbrinjavanja ozljeđenika po ITLS smjernicama uz mnogobrojne scenarije koji se mogu zateći na terenu, što se nastavilo cijeli drugi dan. Na kraju toga dana većina polaznika je zajedno s instruktorima napravila sada već tradicionalnu petokilometarsku šetnju oko jezera Bajer, uz usputnu berbu šumskih plodova. Druženje se nastavilo do kasno uvečer u opuštenoj atmosferi uz pikado u caffe-u „Hunter“.
Treći dan tečaja bio je pismeni i praktični ispit na kojemu je velika većina polaznika pokazala izvrsno ili zadovoljavajuće znanje u zbrinjavanju ozlijeđenih osoba te dobili zasluženi ITLS certifikat međunarodnog značaja (priznaje se u cijelom svijetu).
Po izjavama polaznika smještaj u „Fužinarskoj kući“ je ponovo bio vrlo ugodan, a (uglavnom domaća) hrana izvrsna.

 

Share This